טימין (קורנית)

טימין (קורנית)

טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים.

מאפיינים:

  • צמח רב שנתי: גדל כשיח קטן ומגיע לגובה של כ-40 ס"מ.
  • עלים: קטנים, מעוגלים בעלי ארומה אופיינית.
  • פרחים: קטנים, בצבע סגול או לבן.
  • מקור: דרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה.

 

שימושים:

  • בישול: תבלין פופולרי למגוון מנות, בעיקר בשר, עוף, דגים ומרקים.
  • רפואה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-ויראליות. מסייע לטיפול בשיעול, דלקות גרון ועוד.
  • תה: ניתן להכין תה טימין בעל טעם מרענן ותכונות בריאותיות.

מונחים נוספים

חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
דילוג לתוכן