טימין (קורנית)

טימין (קורנית)

טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים.

מאפיינים:

  • צמח רב שנתי: גדל כשיח קטן ומגיע לגובה של כ-40 ס"מ.
  • עלים: קטנים, מעוגלים בעלי ארומה אופיינית.
  • פרחים: קטנים, בצבע סגול או לבן.
  • מקור: דרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה.

 

שימושים:

  • בישול: תבלין פופולרי למגוון מנות, בעיקר בשר, עוף, דגים ומרקים.
  • רפואה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-ויראליות. מסייע לטיפול בשיעול, דלקות גרון ועוד.
  • תה: ניתן להכין תה טימין בעל טעם מרענן ותכונות בריאותיות.

מונחים נוספים

ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
דילוג לתוכן