אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי האוקיינוס השקט. הן ידועות בשימושן הנרחב במטבח היפני והקוריאני, הן כמרכיב במנות והן כתוספת תיבול.
שימושים
- מרק מיסו: וואקמה הן מרכיב חיוני במרק מיסו יפני, שם הן מוסיפות טעם ימי עשיר ומלוחה עדינה.
- סלטים: ניתן להוסיף אצות וואקמה מיובשות לסלטים לאחר השריה קצרה במים. הן מוסיפות מרקם ייחודי וטעם ים מרענן.
- תבשילים: ניתן להשתמש בוואקמה כתוספת תיבול לתבשילים שונים, כמו אורז, אטריות, מרקים ותבשילים ירקות.
- חטיפים: ניתן לאכול אצות וואקמה מיובשות כחטיף בריא וממכר.
יתרונות בריאותיים
אצות וואקמה הן מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים, ביניהם:
- ויטמין A: חשוב לבריאות העיניים, העור והמערכת החיסונית.
- ויטמין B1: תורם לפעילות תקינה של מערכת העצבים והשרירים.
- חומצה פולית: חשובה לבריאות מערכת הדם ולתפקוד תקין של המוח.
- סידן: חשוב לבריאות העצמות והשיניים.
- מגנזיום: תורם לפעילות תקינה של השרירים והעצבים.
- אשלגן: חשוב לוויסות לחץ הדם.
- יוד: חיוני לתפקוד תקין של בלוטת התריס.
אופן השימוש
אצות וואקמה מיובשות נמכרות בדרך כלל בחנויות טבע ובחנויות המתמחות במזון אסיאתי. לפני השימוש, יש להשרות את האצות במים קרים או חמימים למשך מספר דקות, עד שהן מתרככות ומתנפחות. לאחר ההשריה, ניתן להשתמש בהן לפי הצורך.
טיפים
- ניתן לאחסן אצות וואקמה מיובשות במכל אטום במקום קריר ויבש.
- חשוב להשרות את האצות במים קרים או חמימים, אך לא רותחים, כדי לשמור על ערכן התזונתי.
- ניתן להוסיף אצות וואקמה למגוון רחב של מנות, הן מתוקות והן מלוחות.
- אצות וואקמה הן תוספת טעימה ובריאה לכל תזונה.