צבעי מאכל

מה זה צבעי מאכל

מה זה צבע מאכל?

צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של מזון או משקה.

למה משתמשים בצבעי מאכל?

  • שיפור המראה: צבעים מושכים ויפים יותר יכולים להפוך מאכלים פחות מושכים למראה לאטרקטיביים יותר, במיוחד עבור ילדים.
  • שימור צבע: צבעים מסוימים יכולים לעזור לשמר את צבעו הטבעי של המזון לאורך זמן, למרות תנאי אחסון או בישול.
  • הוספת ייחודיות: צבעים יכולים לשמש להוספת עניין וייחודיות למאכלים, כמו עוגות מעוצבות או קינוחים מיוחדים.

סוגים של צבעי מאכל:

  • צבעי מאכל טבעיים: מופקים ממקורות טבעיים כמו פירות, ירקות, תבלינים ומינרלים.
  • צבעי מאכל מלאכותיים: מיוצרים במעבדה מחומרים סינתטיים.

השפעת צבעי מאכל על הבריאות:

  • צבעי מאכל טבעיים: נחשבים בדרך כלל בטוחים לצריכה.
  • צבעי מאכל מלאכותיים: ישנם מחקרים המצביעים על קשר אפשרי בין צבעי מאכל מלאכותיים לבין בעיות בריאותיות שונות, כמו היפראקטיביות, אלרגיות ובעיות קשב וריכוז.

חשוב לציין:

  • משרד הבריאות קובע תקנות מחמירות לגבי השימוש בצבעי מאכל במזון.
  • מומלץ לקרוא את רשימת המרכיבים על גבי אריזות המזון לפני הקנייה ולשים לב לכמות צבעי המאכל המוספים.
  • ניתן להשתמש בחלופות טבעיות לצבעי מאכל, כמו כורכום לכתימת צבע צהוב, סלק לכתימת צבע אדום ופירות יער לכתימת צבע סגול.

מונחים נוספים

חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן