פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן, חריף ומעט מתוק. הם מרכיב פופולרי במטבח המקסיקני.

שימושי במטבח במגוון דרכים

  • ברוטב אדובו: זהו רוטב העשוי מצ'יפוטלה מעושנים, עגבניות, תבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו כתוספת למאכלים שונים, כגון טאקו, בוריטו ונאצ'וס.
  • במרינדות: צ'יפוטלה הם תוספת טעימה למרינדות לבשר, עוף ודגים.
  • במטבלים: ניתן לכתוש צ'יפוטלה ולהוסיף אותם למטבלים, כגון גוואקמולי וסלסה.
  • במנות מרק: צ'יפוטלה יכול להוסיף טעם מעושן למרקים ותבשילים.
  • במנות פסטה: ניתן להוסיף צ'יפוטלה ברוטב אדובו למנות פסטה עבור בעיטה מעושנת

פלפלי צ'יפוטלה זמינים במרבית המכולות חנויות מזון מיוחדות. ניתן למצוא אותם גם מיובשים, שלמים או טחונים.

 

מונחים נוספים

טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
דילוג לתוכן