פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא מיוצר בדרך כלל מפלפלים אדומים קלויים, שום, לימון ותבלינים. ניתן להכין אותו בבית או לקנות אותו מוכן במכולות.

פלפל צ'ומה הוא תוספת רב-תכליתית שיכולה לשמש למגוון מנות. ניתן להשתמש בו כממרח על לחם או פיתות, כתוספת למרקים ותבשילים, או כמטבל למנות ירקות. הוא גם מרכיב פופולרי במטבח הים תיכוני. מנות, כגון שקשוקה ומפרום.

רעיונות לשימושים עם פלפל צ'ומה במטבח

  • מורחים על לחם או פיתות
  • מוסיפים למרקים ותבשילים
  • מגישים כתוספת למנות ירקות
  • משתמשים כממרח בשקשוקה או מפרום
  • מערבבים עם חומוס או טחינה
  • מוסיפים לסלטים
  • מורחים על כריכים
  • משתמשים כרוטב לכנפיים או נאגטס

פלפל צ'ומה הוא דרך טעימה ופשוטה להוסיף טעם וחום לארוחות שלך. נסו להכין מנה בבית היום!

מונחים נוספים

חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
דילוג לתוכן