עגבניות שרי

עגבניות שרי

עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות להיות גם צהובות, כתומות או אפילו שחורות. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות ויש להן טעם מתוק עדין. עגבניות שרי הן מקור טוב לוויטמין C ואשלגן. הן גם דלות בקלוריות ובשומן.

עגבניות שרי ניתן לאכול טריות, מבושלות או משומרות. הן תוספת טעימה לסלטים, כריכים, מנות פסטה ומטבלים. ניתן להשתמש בהן גם להכנת רוטב עגבניות, סלסה או גספצ'ו.

מונחים נוספים

עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
דילוג לתוכן