עגבניות שרי

עגבניות שרי

עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות להיות גם צהובות, כתומות או אפילו שחורות. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות ויש להן טעם מתוק עדין. עגבניות שרי הן מקור טוב לוויטמין C ואשלגן. הן גם דלות בקלוריות ובשומן.

עגבניות שרי ניתן לאכול טריות, מבושלות או משומרות. הן תוספת טעימה לסלטים, כריכים, מנות פסטה ומטבלים. ניתן להשתמש בהן גם להכנת רוטב עגבניות, סלסה או גספצ'ו.

מונחים נוספים

צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן