עגבניות שרי

עגבניות שרי

עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות להיות גם צהובות, כתומות או אפילו שחורות. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות ויש להן טעם מתוק עדין. עגבניות שרי הן מקור טוב לוויטמין C ואשלגן. הן גם דלות בקלוריות ובשומן.

עגבניות שרי ניתן לאכול טריות, מבושלות או משומרות. הן תוספת טעימה לסלטים, כריכים, מנות פסטה ומטבלים. ניתן להשתמש בהן גם להכנת רוטב עגבניות, סלסה או גספצ'ו.

מונחים נוספים

פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
דילוג לתוכן