כמהין (פטריה)

פטריית כמהין

מהי פטריית כמהין?

כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר באזורים מיוערים. הן ידועות בטעמן העשיר והארומטי, ובשל נדירותן הן נחשבות לאחד המאכלים היקרים ביותר בעולם.

מראה ותכונות

  • צורתן של פטריות כמהין מעוגלת, דמוית תפוח אדמה.
  • הן בעלות משטח מחוספס וגוון כהה, לרוב שחור או חום.
  • גודלן נע בין אגוז קטן לתפוח אדמה בינוני.
  • ריחן חזק ומיוחד, המשלב ניחוחות של אדמה, אגוזים ופטריות.

סוגים

קיימים מינים רבים של פטריות כמהין, ביניהם:

  • כמהין שחורות: נחשבות לזן הנחשק ביותר, בעלות טעם עשיר ומורכב.
  • כמהין לבנות: בעלות טעם עדין יותר, ומרקם רך יותר.
  • כמהין קיץ: גדלות בעונת הקיץ, ובעלות טעם פחות עוצמתי.

שימושים קולינריים

פטריות כמהין משמשות בעיקר כתוספת למנות גורמה, הן נא והן מבושלות. הן משתלבות נהדר עם מנות פסטה, ריזוטו, מאפים, ביצים ועוד.

איתור וגידול

איתור פטריות כמהין בטבע הוא עניין קשה, הן בשל נדירותן והן בשל גדילתן מתחת לאדמה. בעבר נעשה שימוש בחזירים מאולפים בעלי חוש ריח חזק, אך כיום נעשה שימוש בעיקר בכלבים מאומנים.

גידול פטריות כמהין מלאכותי הוא תהליך מורכב ויקר, הדורש ידע נרחב ותנאים ספציפיים. כתוצאה מכך, רוב פטריות הכמהין הנצרכות בעולם עדיין מגיעות מאיסוף בטבע.

מחיר

מחירן של פטריות כמהין גבוה מאוד, ויכול להגיע לאלפי דולרים לקילוגרם. הן נחשבות למעדן יוקרתי וזמין בעיקר למסעדות שף ולגורמה.

מונחים נוספים

טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
דילוג לתוכן