טופו

מה זה טופו

מה זה טופו?

טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון, בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת מחלב. הטופו מגיע במגוון רמות מוצקות, החל מרך ועד קשה, וניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות.

יתרונות בריאותיים:

  • טופו עשיר בחלבון, דל בשומן ומהווה מקור מצוין לסידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
  • הוא דל בקלוריות ובשומן רווי, מה שהופך אותו לבחירה טובה עבור אנשים ששומרים על משקלם או מנסים להפחית את צריכת השומן הרווי שלהם.
  • טופו מכיל פיטואסטרוגנים, תרכובות צמחיות שעשויות להגן מפני מחלות לב וכלי דם, סרטן מסוים ומחלות כרוניות אחרות.

שימושים

  • ניתן להשתמש בטופו במגוון רחב של מנות, הן טבעוניות והן לא טבעוניות.
  • הוא יכול לשמש כתחליף בשר במנות כמו קציצות, המבורגרים, שניצלים ותבשילים.
  • ניתן להוסיף אותו לסלטים, מרקים, תבשילים ומרקים.
  • טופו יכול לשמש גם להכנת קינוחים, כמו עוגות גבינה ופודינג.

איך לבחור טופו

  • טופו מגיע במגוון רמות מוצקות, החל מרך ועד קשה. רמת המוצקות משפיעה על המרקם והטעם של הטופו.
  • טופו רך מתאים יותר למנות כמו מרקים ותבשילים, בעוד שטופו קשה מתאים יותר למנות כמו קציצות ושניצלים.
  • חשוב לבחור טופו טרי. ניתן לבדוק את תאריך התפוגה על האריזה.

איך להכין טופו

  • טופו גולמי כמעט ואין לו טעם, ולכן חשוב לתבל אותו היטב.
  • ניתן לתבל את הטופו במגוון תבלינים, רטבים ותבלינים.
  • ניתן להקפיץ, לטגן, לאפות, לבשל או לצלות טופו.

מונחים נוספים

חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
דילוג לתוכן