חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

שימושים:

בישול ואפייה:

  • מרכיב נפוץ במטבחים תאילנדיים, הודים ודרום מזרח אסייתיים.
  • נותן טעם עשיר ומרקם קרמי לתבשילים, קארי, מרקים וקינוחים.


משקה:

  • ניתן לשתות חלב קוקוס טהור כתוספת בריאה ומזינה.
  • ניתן להוסיף אותו לשייקים, סמוזי ותערובות קפה.


טיפוח:

ניתן להשתמש בחלב קוקוס כמסיכת שיער או קרם לחות לעור.

 

יתרונות בריאותיים:

מקור טוב לחומרים מזינים:

  • ויטמינים B, C ו-E.
  • מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וזרחן.
  • חלבון וסיבים תזונתיים.


תכונות בריאותיות:

  • עשוי לתרום לבריאות הלב.
  • עשוי לסייע בעיכול.
  • עשוי לחזק את מערכת החיסון.
  • עשוי להגן על העור מפני נזקי השמש.

מונחים נוספים

פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן