חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

שימושים:

בישול ואפייה:

  • מרכיב נפוץ במטבחים תאילנדיים, הודים ודרום מזרח אסייתיים.
  • נותן טעם עשיר ומרקם קרמי לתבשילים, קארי, מרקים וקינוחים.


משקה:

  • ניתן לשתות חלב קוקוס טהור כתוספת בריאה ומזינה.
  • ניתן להוסיף אותו לשייקים, סמוזי ותערובות קפה.


טיפוח:

ניתן להשתמש בחלב קוקוס כמסיכת שיער או קרם לחות לעור.

 

יתרונות בריאותיים:

מקור טוב לחומרים מזינים:

  • ויטמינים B, C ו-E.
  • מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וזרחן.
  • חלבון וסיבים תזונתיים.


תכונות בריאותיות:

  • עשוי לתרום לבריאות הלב.
  • עשוי לסייע בעיכול.
  • עשוי לחזק את מערכת החיסון.
  • עשוי להגן על העור מפני נזקי השמש.

מונחים נוספים

פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
דילוג לתוכן