חומצה אסקורבית (ויטמין C)

חומצה אסקורבית (ויטמין C)

חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים בגוף האדם.

להלן כמה מהתכונות העיקריות של חומצה אסקורבית:

  • נוגד חמצון: חומצה אסקורבית מגנה על התאים מפני נזקי חמצון הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות הגורמות נזק לתאים ויכולות לתרום להתפתחות מחלות כרוניות כמו סרטן, מחלות לב וכלי דם ומחלות ניווניות.
  • חיונית לייצור קולגן: קולגן הוא חלבון חיוני המספק מבנה ותמיכה לרקמות רבות בגוף, כגון עור, עצמות, סחוס ושיניים. חומצה אסקורבית נחוצה לייצור תקין של קולגן.
  • ספיגת ברזל: חומצה אסקורבית משפרת את ספיגת הברזל מהמזון. ברזל הוא מינרל חיוני הדרוש להובלת חמצן בגוף וליצירת תאי דם אדומים.
  • חיזוק מערכת החיסון: חומצה אסקורבית תורמת לחיזוק מערכת החיסון וסייעת לגוף להילחם בזיהומים.
  • תפקידים נוספים: חומצה אסקורבית מעורבת בתהליכים רבים נוספים בגוף, כגון ריפוי פצעים, שימור בריאות כלי הדם והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

מקורות תזונתיים של חומצה אסקורבית:

חומצה אסקורבית מצויה במגוון רחב של פירות וירקות, ביניהם:

  • פירות: גויאבה, קיווי, תפוזים, אשכוליות, תותים, ענבים, פפאיה, אננס
  • ירקות: פלפלים אדומים, ברוקולי, כרוב ניצנים, עגבניות, תפוחי אדמה

המלצות לצריכת חומצה אסקורבית:

הכמות המומלצת לצריכת חומצה אסקורבית למבוגרים היא 75 מ"ג לנשים ו-90 מ"ג לגברים. ניתן לצרוך את הכמות המומלצת באמצעות תזונה מאוזנת הכוללת מגוון רחב של פירות וירקות. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך ליטול תוספי תזונה המכילים חומצה אסקורבית.

חשוב לציין:

  • עודף חומצה אסקורבית עלול לגרום לתופעות לוואי כגון שלשולים, בחילות וכאבי בטן.
  • יש להתייעץ עם רופא לפני נטילת תוספי תזונה המכילים חומצה אסקורבית, במיוחד אם אתם נוטלים תרופות אחרות.

לסיכום:

חומצה אסקורבית היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים בגוף האדם. ניתן לקבל חומצה אסקורבית ממגוון רחב של פירות וירקות (מומלץ להרבות באכילה של סלטים ומשקאות בריאים), ובתוספי תזונה. צריכה מספקת של חומצה אסקורבית חשובה לשמירה על בריאות טובה.

מונחים נוספים

מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
דילוג לתוכן