מצרכים
- חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)
- כוס וחצי שבבי סויה (טחון(
- תרד קפוא או ברוקולי קפוא
- 3 כוסות מים רותחים
- 4 בצלים גדולים
- צנצנת ממרח פסטו
- 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- מעט מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שופכים את שבבי הסויה לקערה, מוסיפים את ממרח עגבניות וממרח פסטו
קוצצים את הבצל, ומטגנים חצי מהכמות במחבת עמוקה עד להזהבה.
מוסיפים לבצל את התערובת מהקערה ומערבבים. מטגנים למשך מספר דקות.
מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה במחבת עמוקה. מוסיפים את התרד (עם הנוזלים), מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים למשך מספר דקות.
יוצקים באמצעות מצקת שכבה של תערובת הסויה והרסק על תחתית תבנית מלבנית עמוקה, ומעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה.
יוצקים מעל שכבת העלים שכבה של תערובת התרד, ומעליה מסדרים שוב שכבה של עלי לזניה.
מעל העלים יוצקים שוב מתערובת הסויה, וממשיכים כך עד שמכלים את התערובות ועלי הלזניה: שכבה תערובת סויה, שכבה עלים, שכבה תרד, שכבה עלים וחוזר חלילה.
על עלי הלזניה להיות ספוגים היטב בנוזלים, מה שמאפשר את התרככותם באפייה.
אופים בתנור במשך כ 25 דקות ומגישים חם.
בתיאבון!