ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה.

אבות המזון העיקריים הם:

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מצויות במזונות כמו לחם, דגנים, פירות וירקות.

חלבונים משמשים לבניית ותיקון רקמות. הם נמצאים במזונות כמו בשר, עוף, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים.

שומנים מספקים אנרגיה ומסייעים בספיגת ויטמינים. הם נמצאים במזונות כמו שמנים, אגוזים וזרעים.

ויטמינים חיוניים לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

מינרלים חיוניים גם הם לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

תזונה בריאה כוללת מגוון מזונות מכל אבות המזון. חשוב לבחור מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ודלים בסוכרים, שומנים רוויים ונתרן.

מונחים נוספים

קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
דילוג לתוכן