טימין (קורנית)

טימין (קורנית)

טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים.

מאפיינים:

  • צמח רב שנתי: גדל כשיח קטן ומגיע לגובה של כ-40 ס"מ.
  • עלים: קטנים, מעוגלים בעלי ארומה אופיינית.
  • פרחים: קטנים, בצבע סגול או לבן.
  • מקור: דרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה.

 

שימושים:

  • בישול: תבלין פופולרי למגוון מנות, בעיקר בשר, עוף, דגים ומרקים.
  • רפואה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-ויראליות. מסייע לטיפול בשיעול, דלקות גרון ועוד.
  • תה: ניתן להכין תה טימין בעל טעם מרענן ותכונות בריאותיות.

מונחים נוספים

פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
דילוג לתוכן