טימין (קורנית)

טימין (קורנית)

טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים.

מאפיינים:

  • צמח רב שנתי: גדל כשיח קטן ומגיע לגובה של כ-40 ס"מ.
  • עלים: קטנים, מעוגלים בעלי ארומה אופיינית.
  • פרחים: קטנים, בצבע סגול או לבן.
  • מקור: דרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה.

 

שימושים:

  • בישול: תבלין פופולרי למגוון מנות, בעיקר בשר, עוף, דגים ומרקים.
  • רפואה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-ויראליות. מסייע לטיפול בשיעול, דלקות גרון ועוד.
  • תה: ניתן להכין תה טימין בעל טעם מרענן ותכונות בריאותיות.

מונחים נוספים

עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
דילוג לתוכן