חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

שימושים:

בישול ואפייה:

  • מרכיב נפוץ במטבחים תאילנדיים, הודים ודרום מזרח אסייתיים.
  • נותן טעם עשיר ומרקם קרמי לתבשילים, קארי, מרקים וקינוחים.


משקה:

  • ניתן לשתות חלב קוקוס טהור כתוספת בריאה ומזינה.
  • ניתן להוסיף אותו לשייקים, סמוזי ותערובות קפה.


טיפוח:

ניתן להשתמש בחלב קוקוס כמסיכת שיער או קרם לחות לעור.

 

יתרונות בריאותיים:

מקור טוב לחומרים מזינים:

  • ויטמינים B, C ו-E.
  • מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וזרחן.
  • חלבון וסיבים תזונתיים.


תכונות בריאותיות:

  • עשוי לתרום לבריאות הלב.
  • עשוי לסייע בעיכול.
  • עשוי לחזק את מערכת החיסון.
  • עשוי להגן על העור מפני נזקי השמש.

מונחים נוספים

חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
דילוג לתוכן