ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה.

אבות המזון העיקריים הם:

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מצויות במזונות כמו לחם, דגנים, פירות וירקות.

חלבונים משמשים לבניית ותיקון רקמות. הם נמצאים במזונות כמו בשר, עוף, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים.

שומנים מספקים אנרגיה ומסייעים בספיגת ויטמינים. הם נמצאים במזונות כמו שמנים, אגוזים וזרעים.

ויטמינים חיוניים לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

מינרלים חיוניים גם הם לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

תזונה בריאה כוללת מגוון מזונות מכל אבות המזון. חשוב לבחור מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ודלים בסוכרים, שומנים רוויים ונתרן.

מונחים נוספים

פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
דילוג לתוכן