עגבניות שרי

עגבניות שרי

עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות להיות גם צהובות, כתומות או אפילו שחורות. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות ויש להן טעם מתוק עדין. עגבניות שרי הן מקור טוב לוויטמין C ואשלגן. הן גם דלות בקלוריות ובשומן.

עגבניות שרי ניתן לאכול טריות, מבושלות או משומרות. הן תוספת טעימה לסלטים, כריכים, מנות פסטה ומטבלים. ניתן להשתמש בהן גם להכנת רוטב עגבניות, סלסה או גספצ'ו.

מונחים נוספים

חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
דילוג לתוכן