עגבניות שרי

עגבניות שרי

עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות להיות גם צהובות, כתומות או אפילו שחורות. הן מתוקות יותר מעגבניות רגילות ויש להן טעם מתוק עדין. עגבניות שרי הן מקור טוב לוויטמין C ואשלגן. הן גם דלות בקלוריות ובשומן.

עגבניות שרי ניתן לאכול טריות, מבושלות או משומרות. הן תוספת טעימה לסלטים, כריכים, מנות פסטה ומטבלים. ניתן להשתמש בהן גם להכנת רוטב עגבניות, סלסה או גספצ'ו.

מונחים נוספים

קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
דילוג לתוכן