נוגדי חמצון

נוגדי חמצון

נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות עם אלקטרון לא מזווג. חוסר יציבות זה יכול לגרום להם להגיב עם מולקולות אחרות בתא, ולגרום נזק. נוגדי חמצון יכולים לנטרל רדיקלים חופשיים על ידי תרומת אלקטרון משלהם, ובכך לייצב אותם.

 

מזונות רבים עשירים בנוגדי חמצון, כולל:

  • פירות: פירות יער, פירות הדר, ענבים, רימונים
  • ירקות: ירקות עליים, גזר, עגבניות, בטטה
  • אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה
  • תה: תה ירוק, תה שחור, תה לבן
  • שוקולד מריר

 

יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של נוגדי חמצון

  • הפחתת הסיכון למחלות לב
  • הפחתת הסיכון לסרטן
  • שיפור תפקוד המוח
  • הגנה מפני נזק בעור הנגרם על ידי קרינת UV
  • חיזוק מערכת החיסון

חשוב לצרוך מגוון של מזונות עשירים בנוגדי חמצון כדי להפיק את היתרונות הבריאותיים המקסימליים.

מונחים נוספים

ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן