כרישה

כרישה

מהי כרישה?

כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם עדין יותר. ניתן לאכול אותה מבושלת או נא.

יתרונות בריאותיים:

  • עשירה בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן ומגנזיום.
  • נוגדת חמצון חזקה.
  • מסייעת לחיזוק מערכת החיסון.
  • תורמת לבריאות מערכת העיכול.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן.

שימושים:

  • ניתן להשתמש בכרישה במגוון מתכונים, כגון מרקים, תבשילים, פשטידות, סלטים ואף כממרח.
  • ניתן לאכול אותה נא, כתוספת לסלט או ככריך.
  • ניתן להוסיף אותה למיץ ירקות ירוק.

טיפים לבחירת כרישה:

  • בחרו כרישה בעלת גבעולים ירוקים וזקופים.
  • הימנעו מכרישה בעלת גבעולים חומים או רכים.
  • ודאו שהחלק הלבן של הכרישה מוצק וקשה.

מונחים נוספים

בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
דילוג לתוכן