מהי כרישה?
כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם עדין יותר. ניתן לאכול אותה מבושלת או נא.
יתרונות בריאותיים:
- עשירה בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן ומגנזיום.
- נוגדת חמצון חזקה.
- מסייעת לחיזוק מערכת החיסון.
- תורמת לבריאות מערכת העיכול.
- עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
- עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן.
שימושים:
- ניתן להשתמש בכרישה במגוון מתכונים, כגון מרקים, תבשילים, פשטידות, סלטים ואף כממרח.
- ניתן לאכול אותה נא, כתוספת לסלט או ככריך.
- ניתן להוסיף אותה למיץ ירקות ירוק.
טיפים לבחירת כרישה:
- בחרו כרישה בעלת גבעולים ירוקים וזקופים.
- הימנעו מכרישה בעלת גבעולים חומים או רכים.
- ודאו שהחלק הלבן של הכרישה מוצק וקשה.