קיש

מה זה קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת, ירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, הקלתית נאפית אפייה עיוורת לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לאפייה נוספת.

הקיש בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.

מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. ייתכן שמקור השם הוא מהמילה הגרמנית Kuchen שפירושה עוגה, מאפה.

כמה עובדות מעניינות על קיש:

  • קיש לורן הוא הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של קיש, והוא מכי ל גבינה, בצק פריך וביצים.
  • ניתן להכין קיש במגוון רחב של טעמים, כגון קיש פטריות, קיש תרד, קיש ירקות, קיש סלמון ועוד.
  • קיש הוא מאפה קל יחסית להכנה, וניתן להכין אותו מראש ולאחסן במקרר.
  • קיש הוא מאפה נהדר לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כנשנוש.

מונחים נוספים

קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
דילוג לתוכן