קיש

מה זה קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת, ירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, הקלתית נאפית אפייה עיוורת לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לאפייה נוספת.

הקיש בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.

מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. ייתכן שמקור השם הוא מהמילה הגרמנית Kuchen שפירושה עוגה, מאפה.

כמה עובדות מעניינות על קיש:

  • קיש לורן הוא הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של קיש, והוא מכי ל גבינה, בצק פריך וביצים.
  • ניתן להכין קיש במגוון רחב של טעמים, כגון קיש פטריות, קיש תרד, קיש ירקות, קיש סלמון ועוד.
  • קיש הוא מאפה קל יחסית להכנה, וניתן להכין אותו מראש ולאחסן במקרר.
  • קיש הוא מאפה נהדר לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כנשנוש.

מונחים נוספים

קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
דילוג לתוכן