קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת, ירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, הקלתית נאפית אפייה עיוורת לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לאפייה נוספת.
הקיש בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.
מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. ייתכן שמקור השם הוא מהמילה הגרמנית Kuchen שפירושה עוגה, מאפה.
כמה עובדות מעניינות על קיש:
- קיש לורן הוא הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של קיש, והוא מכי ל גבינה, בצק פריך וביצים.
- ניתן להכין קיש במגוון רחב של טעמים, כגון קיש פטריות, קיש תרד, קיש ירקות, קיש סלמון ועוד.
- קיש הוא מאפה קל יחסית להכנה, וניתן להכין אותו מראש ולאחסן במקרר.
- קיש הוא מאפה נהדר לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כנשנוש.