קיש

מה זה קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת, ירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, הקלתית נאפית אפייה עיוורת לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לאפייה נוספת.

הקיש בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.

מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. ייתכן שמקור השם הוא מהמילה הגרמנית Kuchen שפירושה עוגה, מאפה.

כמה עובדות מעניינות על קיש:

  • קיש לורן הוא הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של קיש, והוא מכי ל גבינה, בצק פריך וביצים.
  • ניתן להכין קיש במגוון רחב של טעמים, כגון קיש פטריות, קיש תרד, קיש ירקות, קיש סלמון ועוד.
  • קיש הוא מאפה קל יחסית להכנה, וניתן להכין אותו מראש ולאחסן במקרר.
  • קיש הוא מאפה נהדר לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כנשנוש.

מונחים נוספים

קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
דילוג לתוכן