פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן, חריף ומעט מתוק. הם מרכיב פופולרי במטבח המקסיקני.

שימושי במטבח במגוון דרכים

  • ברוטב אדובו: זהו רוטב העשוי מצ'יפוטלה מעושנים, עגבניות, תבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו כתוספת למאכלים שונים, כגון טאקו, בוריטו ונאצ'וס.
  • במרינדות: צ'יפוטלה הם תוספת טעימה למרינדות לבשר, עוף ודגים.
  • במטבלים: ניתן לכתוש צ'יפוטלה ולהוסיף אותם למטבלים, כגון גוואקמולי וסלסה.
  • במנות מרק: צ'יפוטלה יכול להוסיף טעם מעושן למרקים ותבשילים.
  • במנות פסטה: ניתן להוסיף צ'יפוטלה ברוטב אדובו למנות פסטה עבור בעיטה מעושנת

פלפלי צ'יפוטלה זמינים במרבית המכולות חנויות מזון מיוחדות. ניתן למצוא אותם גם מיובשים, שלמים או טחונים.

 

מונחים נוספים

ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
דילוג לתוכן