פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן, חריף ומעט מתוק. הם מרכיב פופולרי במטבח המקסיקני.

שימושי במטבח במגוון דרכים

  • ברוטב אדובו: זהו רוטב העשוי מצ'יפוטלה מעושנים, עגבניות, תבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו כתוספת למאכלים שונים, כגון טאקו, בוריטו ונאצ'וס.
  • במרינדות: צ'יפוטלה הם תוספת טעימה למרינדות לבשר, עוף ודגים.
  • במטבלים: ניתן לכתוש צ'יפוטלה ולהוסיף אותם למטבלים, כגון גוואקמולי וסלסה.
  • במנות מרק: צ'יפוטלה יכול להוסיף טעם מעושן למרקים ותבשילים.
  • במנות פסטה: ניתן להוסיף צ'יפוטלה ברוטב אדובו למנות פסטה עבור בעיטה מעושנת

פלפלי צ'יפוטלה זמינים במרבית המכולות חנויות מזון מיוחדות. ניתן למצוא אותם גם מיובשים, שלמים או טחונים.

 

מונחים נוספים

קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
דילוג לתוכן