נוגדי חמצון

נוגדי חמצון

נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות עם אלקטרון לא מזווג. חוסר יציבות זה יכול לגרום להם להגיב עם מולקולות אחרות בתא, ולגרום נזק. נוגדי חמצון יכולים לנטרל רדיקלים חופשיים על ידי תרומת אלקטרון משלהם, ובכך לייצב אותם.

 

מזונות רבים עשירים בנוגדי חמצון, כולל:

  • פירות: פירות יער, פירות הדר, ענבים, רימונים
  • ירקות: ירקות עליים, גזר, עגבניות, בטטה
  • אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה
  • תה: תה ירוק, תה שחור, תה לבן
  • שוקולד מריר

 

יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של נוגדי חמצון

  • הפחתת הסיכון למחלות לב
  • הפחתת הסיכון לסרטן
  • שיפור תפקוד המוח
  • הגנה מפני נזק בעור הנגרם על ידי קרינת UV
  • חיזוק מערכת החיסון

חשוב לצרוך מגוון של מזונות עשירים בנוגדי חמצון כדי להפיק את היתרונות הבריאותיים המקסימליים.

מונחים נוספים

אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
דילוג לתוכן