מנגולד (סלק עלים)

מנגולד

מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא

מה זה מנגולד?

מנגולד, המכונה גם סלק עלים, הוא זן של סלק שבוית לאכילת העלים והגבעולים שלו. בניגוד לסלק הרגיל, שם נאכל השורש, במנגולד נאכלים החלקים הירוקים.

מראה ותכונות:

  • עלי המנגולד גדולים ורחבים, בצבע ירוק כהה או ירוק-אדום.
  • הגבעולים יכולים להיות לבנים, אדומים או ירוקים.
  • טעמו של המנגולד עדין ומתקתק, עם טעם אדמתי קל.
  • המנגולד זמין כל השנה, אך שיא העונה שלו הוא בחורף ובאביב.

ערכים תזונתיים:

  • המנגולד עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן וברזל.
  • הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים להגנה על הגוף מפני מחלות שונות.
  • המנגולד דל קלוריות ובשומן.

שימושים קולינריים:

  • ניתן לאכול את עלי המנגולד טריים, מבושלים, מוקפצים או אפויים.
  • ניתן להשתמש בהם בסלטים, מרקים, תבשילים, פשטידות, מאפים ועוד.
  • הגבעולים יכולים לשמש כתוספת למרקים ותבשילים.

טיפים לבחירת מנגולד:

  • בחרו עלי מנגולד ירוקים ורעננים, ללא כתמים חומים או קמטים.
  • הגבעולים צריכים להיות מוצקים וקשים.
  • מומלץ לאחסן את המנגולד במקרר, בשקית ניילון, למשך 3-4 ימים.

מונחים נוספים

פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
דילוג לתוכן