כרישה

כרישה

מהי כרישה?

כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם עדין יותר. ניתן לאכול אותה מבושלת או נא.

יתרונות בריאותיים:

  • עשירה בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן ומגנזיום.
  • נוגדת חמצון חזקה.
  • מסייעת לחיזוק מערכת החיסון.
  • תורמת לבריאות מערכת העיכול.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן.

שימושים:

  • ניתן להשתמש בכרישה במגוון מתכונים, כגון מרקים, תבשילים, פשטידות, סלטים ואף כממרח.
  • ניתן לאכול אותה נא, כתוספת לסלט או ככריך.
  • ניתן להוסיף אותה למיץ ירקות ירוק.

טיפים לבחירת כרישה:

  • בחרו כרישה בעלת גבעולים ירוקים וזקופים.
  • הימנעו מכרישה בעלת גבעולים חומים או רכים.
  • ודאו שהחלק הלבן של הכרישה מוצק וקשה.

מונחים נוספים

קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
דילוג לתוכן