כרישה

כרישה

מהי כרישה?

כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם עדין יותר. ניתן לאכול אותה מבושלת או נא.

יתרונות בריאותיים:

  • עשירה בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן ומגנזיום.
  • נוגדת חמצון חזקה.
  • מסייעת לחיזוק מערכת החיסון.
  • תורמת לבריאות מערכת העיכול.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן.

שימושים:

  • ניתן להשתמש בכרישה במגוון מתכונים, כגון מרקים, תבשילים, פשטידות, סלטים ואף כממרח.
  • ניתן לאכול אותה נא, כתוספת לסלט או ככריך.
  • ניתן להוסיף אותה למיץ ירקות ירוק.

טיפים לבחירת כרישה:

  • בחרו כרישה בעלת גבעולים ירוקים וזקופים.
  • הימנעו מכרישה בעלת גבעולים חומים או רכים.
  • ודאו שהחלק הלבן של הכרישה מוצק וקשה.

מונחים נוספים

בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
דילוג לתוכן