בלילה

בלילה

בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח, מים, ביצים, בירה או חלב. לעיתים קרובות מוסיפים לבלילה חומר מתסיס, כמו שמרים, שתפקידו לגרום להתפיחה שלה במהלך הבישול, הטיגון או האפייה.

שימושים נפוצים לבלילה בבישול:

ציפוי:

  • טיגון עמוק: בלילה משמשת לציפוי מאכלים לפני טיגון עמוק, מה שיוצר מעטפת פריכה וזהובה. דוגמאות: פלאפל, לביבות, שניצלים.
  • אפייה: ניתן להשתמש בבלילה לציפוי מאכלים לפני אפייה, מה שמקנה להם מרקם רך ולח. דוגמאות: עוגות, מאפים, קישים.

הכנת מאפים:

  • פנקייק: בלילה היא הבסיס להכנת פנקייק, מאפה שטוח ומתוק המוגש לרוב עם סירופ מייפל, פירות או קצפת.
  • וופלים: בלילה דומה משמשת להכנת וופלים, מאפה שטוח ומתוק בעל גיחות אופייניות.
  • קרפים: בלילה דלילה משמשת להכנת קרפים, מאפה דק ועדין המוגש לרוב עם מילוי מתוק או מלוח.

מונחים נוספים

קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
דילוג לתוכן