בורגול

מה זה בורגול

בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני

מה זה?

בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין העשוי מגרגירי חיטה מלאה שעברו בישול, ייבוש וגריסה. מקורו במזרח התיכון והוא נפוץ מאוד במטבחים רבים באזור, ביניהם המטבח הישראלי.

סוגים:

  • בורגול גס: גרגירים גדולים ומוצקים, מתאים למאכלים כמו מרקים ותבשילים.
  • בורגול בינוני: גרגירים בגודל בינוני, מתאים למאכלים כמו סלט טבולה וקציצות.
  • בורגול דק: גרגירים קטנים ורכים, מתאים למאכלים כמו סלטים ומרקים.

יתרונות בריאותיים:

  • עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ומסייעים לעיכול תקין.
  • מכיל ויטמינים מקבוצת B החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.
  • מקור טוב למינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.
  • בעל ערך גליקמי נמוך יחסית, ולכן מתאים גם לחולי סוכרת.

אופן הכנה:

  • בורגול גס ובינוני: בישול במים רותחים או השרייה במים קרים למשך מספר שעות.
  • בורגול דק: השרייה במים קרים למשך מספר דקות.

שימושים:

  • סלטים: סלט טבולה, סלט בורגול עם ירקות קלויים ועוד.
  • תבשילים: מרקים, קדירות, ממולאים ועוד.
  • תוספות: פירה בורגול, קציצות בורגול ועוד.

טיפים:

  • השרייה: השרייה מקצרת את זמן הבישול ומעניקה לבורגול מרקם רך יותר.
  • תיבול: בורגול משתלב נהדר עם מגוון תבלינים, כמו כמון, כורכום, פפריקה וסומק.
  • אחסון: אחסנו את הבורגול בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.

מונחים נוספים

חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן