ארכיונים: מונחים ומושגים

כרישה

כרישה

מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם

המשך קריאה »
מה זה קיש

קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית

המשך קריאה »
קינואה

קינואה

קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו משמשים כמזון. היא ידועה

המשך קריאה »
מה זה בורגול

בורגול

בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין העשוי מגרגירי חיטה מלאה

המשך קריאה »
אצות וואקמה

אצות וואקמה

אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי האוקיינוס ​​השקט. הן ידועות

המשך קריאה »
מה זה טופו

טופו

מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של

המשך קריאה »
חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

המשך קריאה »
קורנפלור

קורנפלור

קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש לו מגוון שימושים: הסמכת

המשך קריאה »
קרוטונים

קרוטונים

קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם מוסיפים פריכות וטעם למנות

המשך קריאה »
פסטו

פסטו

פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית. הוא מקורו בג'נובה, איטליה,

המשך קריאה »
בלילה

בלילה

בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח, מים, ביצים, בירה או

המשך קריאה »
דילוג לתוכן