ארכיונים: מונחים ומושגים

קובה

קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק, סוריה, לבנון וכורדיסטן. בעצם,

המשך קריאה »
ג'ינג'ר

ג'ינג'ר

ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח אסיה, ומשמש כתבלין, צמח

המשך קריאה »
טרגון

טרגון

טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים ברחבי העולם. מקורו באסיה,

המשך קריאה »
חומץ בלסמי

חומץ בלסמי

חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור מודנה שבצפון איטליה. הוא

המשך קריאה »
כרישה

כרישה

מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל ולשום, אך בעלת טעם

המשך קריאה »
מה זה קיש

קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית

המשך קריאה »
קינואה

קינואה

קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו משמשים כמזון. היא ידועה

המשך קריאה »
מה זה בורגול

בורגול

בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין העשוי מגרגירי חיטה מלאה

המשך קריאה »
אצות וואקמה

אצות וואקמה

אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי האוקיינוס ​​השקט. הן ידועות

המשך קריאה »
מה זה טופו

טופו

מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של

המשך קריאה »
חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

המשך קריאה »
קורנפלור

קורנפלור

קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש לו מגוון שימושים: הסמכת

המשך קריאה »
קרוטונים

קרוטונים

קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם מוסיפים פריכות וטעם למנות

המשך קריאה »
דילוג לתוכן