פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא מיוצר בדרך כלל מפלפלים אדומים קלויים, שום, לימון ותבלינים. ניתן להכין אותו בבית או לקנות אותו מוכן במכולות.

פלפל צ'ומה הוא תוספת רב-תכליתית שיכולה לשמש למגוון מנות. ניתן להשתמש בו כממרח על לחם או פיתות, כתוספת למרקים ותבשילים, או כמטבל למנות ירקות. הוא גם מרכיב פופולרי במטבח הים תיכוני. מנות, כגון שקשוקה ומפרום.

רעיונות לשימושים עם פלפל צ'ומה במטבח

  • מורחים על לחם או פיתות
  • מוסיפים למרקים ותבשילים
  • מגישים כתוספת למנות ירקות
  • משתמשים כממרח בשקשוקה או מפרום
  • מערבבים עם חומוס או טחינה
  • מוסיפים לסלטים
  • מורחים על כריכים
  • משתמשים כרוטב לכנפיים או נאגטס

פלפל צ'ומה הוא דרך טעימה ופשוטה להוסיף טעם וחום לארוחות שלך. נסו להכין מנה בבית היום!

מונחים נוספים

טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן