בורגול

מה זה בורגול

בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני

מה זה?

בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין העשוי מגרגירי חיטה מלאה שעברו בישול, ייבוש וגריסה. מקורו במזרח התיכון והוא נפוץ מאוד במטבחים רבים באזור, ביניהם המטבח הישראלי.

סוגים:

  • בורגול גס: גרגירים גדולים ומוצקים, מתאים למאכלים כמו מרקים ותבשילים.
  • בורגול בינוני: גרגירים בגודל בינוני, מתאים למאכלים כמו סלט טבולה וקציצות.
  • בורגול דק: גרגירים קטנים ורכים, מתאים למאכלים כמו סלטים ומרקים.

יתרונות בריאותיים:

  • עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ומסייעים לעיכול תקין.
  • מכיל ויטמינים מקבוצת B החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.
  • מקור טוב למינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.
  • בעל ערך גליקמי נמוך יחסית, ולכן מתאים גם לחולי סוכרת.

אופן הכנה:

  • בורגול גס ובינוני: בישול במים רותחים או השרייה במים קרים למשך מספר שעות.
  • בורגול דק: השרייה במים קרים למשך מספר דקות.

שימושים:

  • סלטים: סלט טבולה, סלט בורגול עם ירקות קלויים ועוד.
  • תבשילים: מרקים, קדירות, ממולאים ועוד.
  • תוספות: פירה בורגול, קציצות בורגול ועוד.

טיפים:

  • השרייה: השרייה מקצרת את זמן הבישול ומעניקה לבורגול מרקם רך יותר.
  • תיבול: בורגול משתלב נהדר עם מגוון תבלינים, כמו כמון, כורכום, פפריקה וסומק.
  • אחסון: אחסנו את הבורגול בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.

מונחים נוספים

בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
דילוג לתוכן