חלב קוקוס

חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן, חלבון, סוכרים וויטמינים ומינרלים.

שימושים:

בישול ואפייה:

  • מרכיב נפוץ במטבחים תאילנדיים, הודים ודרום מזרח אסייתיים.
  • נותן טעם עשיר ומרקם קרמי לתבשילים, קארי, מרקים וקינוחים.


משקה:

  • ניתן לשתות חלב קוקוס טהור כתוספת בריאה ומזינה.
  • ניתן להוסיף אותו לשייקים, סמוזי ותערובות קפה.


טיפוח:

ניתן להשתמש בחלב קוקוס כמסיכת שיער או קרם לחות לעור.

 

יתרונות בריאותיים:

מקור טוב לחומרים מזינים:

  • ויטמינים B, C ו-E.
  • מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וזרחן.
  • חלבון וסיבים תזונתיים.


תכונות בריאותיות:

  • עשוי לתרום לבריאות הלב.
  • עשוי לסייע בעיכול.
  • עשוי לחזק את מערכת החיסון.
  • עשוי להגן על העור מפני נזקי השמש.

מונחים נוספים

מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
חומצה אסקורבית, הידועה גם כויטמין C, היא ויטמין חיוני בעל תפקידים רבים וחשובים...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
דילוג לתוכן