ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה.

אבות המזון העיקריים הם:

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מצויות במזונות כמו לחם, דגנים, פירות וירקות.

חלבונים משמשים לבניית ותיקון רקמות. הם נמצאים במזונות כמו בשר, עוף, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים.

שומנים מספקים אנרגיה ומסייעים בספיגת ויטמינים. הם נמצאים במזונות כמו שמנים, אגוזים וזרעים.

ויטמינים חיוניים לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

מינרלים חיוניים גם הם לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

תזונה בריאה כוללת מגוון מזונות מכל אבות המזון. חשוב לבחור מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ודלים בסוכרים, שומנים רוויים ונתרן.

מונחים נוספים

בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
דילוג לתוכן