אצלנו כל שבת מתחילה עם בראנץ' מתוקתק. בכל שבוע אנחנו חושבים על המתכונים שמתחשק לנו לנסות, מתנסים ומגישים לשולחן מאפים, סלטים ושאר מאכלים שעושים חשק לשבת, לדבר, להתחבר ולהרגיש את השבת. הפוקצ'ה המהירה הזו עשויה מבצק פטנט שתופח במהירות, איולי צ'יפוטלה פיקנטי וירקות שכולם אוהבים. חצי שעה ויש לכם לחם טרי לנשנוש.
מה צריך ל-2 פוקצ'ות:
400 גרם קמח לבן
300 גרם קמח מחיטה מלאה/קמח שיפון
1 כפית אבקת אפייה
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כוס יוגורט עיזים איכותי (לטבעונים – ניתן להחליף ב-2 כפות חומץ תפוחים)
לציפוי:
2 כפות איולי צ'יפוטלה
רצועות פלפלים בכל מיני צבעים
עגבניות שרי חתוכות לחצאים
כל ירק אחר שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
מנפים את הקמחים ומערבבים יחד בקערה רחבה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בכף עץ עד ליצירת בצק.
מגבשים את הבצק לכדי כדור, משטחים באמצעות מערוך לצורת פוקצ'ה (כל צורה שאתם רוצים, בעובי של כ-2 ס"מ)
מורחים על הבצק את האיולי בנדיבות.
מוסיפים ירקות לפי הטעם
אופים במשך כ-25 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
לאחר 25 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב.