אין כמו ל"ג בעומר! זהו החג שמקרב אותנו יחד, אל מול המדורה, בחום הנעים והכתום, עם מרשמלו ותפוחי אדמה על שיפודי עץ לוהטים, ואם אנחנו יצירתיים מספיק, אז גם עם מאכלים קצת יותר משודרגים, מתכונים קלים להכנה שמתאימים למדורה שלנו.
אז מה עושים כדי שהמדורה שלנו תהיה גם מוצלחת, גם בטוחה וגם תעניק לנו אוכל טוב ומגוון סביבה?
מתכונים משודרגים למדורה!
יש כל כך הרבה רעיונות לא שגרתיים של מאכלים מדהימים שאפשר לאכול בהנאה מול המדורה הנה כמה מתכונים משובחים המשולבים עם הממרחים הטבעיים של נאני (אנחנו בעד מוצרי מזון טבעיים גם מול המדורה).
חשוב! להיערך בהתאם ולהכין את כל המצרכים לפני שאתם מגיעים למדורה עצמה. לא כ"כ נעים לראות את האוכל שאתם רוצים לאכול ולדעת שהמלח, הפלפל או הפסטו נשכחו בבית…
עגבניות מסמיקות בפסטו – מתכון מיוחד למדורת ל"ג בעומר
חזה עוף בגריל ופלפל צ'ומה – עטפו כל נתח בנייר אלומיניום והניחו במדורה.
סלמון גריל בקראסט חרדל ולימון כבוש – עטפו כל דג בנייר אלומיניום והניחו במדורה.
כללי בטיחות הכרחיים למדורה מוצלחת!
– חשוב מאוד! לא למקם את המדורה ליד קווי טלפון וחשמל, לא בחורשה ולא ליד מתקני דלק.
– את האש ניתן להדליק בכל חומר הדלקה מתאים ובטיחותי אבל בכמות מוגבלת למניעת התלקחות.
– לעולם אל תתיזו את חומר ההדלקה על האש הבוערת. זה עלול לגרום לסכנת התלקחות.
– הרחיקו את החומר הדליק מהאש. חשוב לא להחזיק גלוני דלק ליד המדורה!
– ליבשו בגדים ארוכים. הגיצים שעפים לא ממש נעימים על הגוף…
– מקמו את קרשי המדורה בגובה סביר, כך שלא ייווצר מצב שהם יפלו וחלילה מישהו ייפגע.
– הניחו אבנים סביב למדורה. אם ישנם ילדים אתכם, זה יעניק להם "גבול" וימנע התקרבות יתר לאש.
– חשוב שיהיו אתכם תמיד מים וציוד עזרה ראשונה.
– את כל נושא הכנת האוכל השאירו בידי המבוגרים והגישו אותו לילדים כשהוא לא רותח.
– בסיום המדורה ודאו שהיא כבתה במאה אחוז והשתמשו בחול או במים לכיבוי ודאי.
– אם חלילה הבגדים התלקחו מן האש, הדרך הנכונה ביותר לפעול היא ע"י גלגול על האדמה או ע"י כיוסי הגוף בשמיכה.
– אם יש חלילה כוויה, שפכו על המקום הפצוע מים והביאו את הנפגע לטיפול רפואי מתאים.
– שימרו על כללי הזהירות ומנו מבוגר אחראי על המדורה.
________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?