(מתכון ל-5 מנות)
המצרכים:
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
1 צנצנת קציפת ארטישוק ופסטו
שמן זית, לשימון ולזילוף
אופן ההכנה:
משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית
מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה
מורחים שכבה של קציפת ארטישוק ופסטו מהול במעט מים ומתבלים במלח ופלפל
ושוב – שכבה תפו"א, שכבה תערובת של קציפת ארטישוק פסטו ומעט מים
השכבה האחרונה צריכה להיות תפו"א כשמעליהם מזלפים שמן זית
מכסים ברדיד אלומיניום
אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים
מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה טבעונית (אם רוצים) ואופים עד להזהבה.