(מתכון ל- 25 סמבוסק בינוניים)
מצרכים לבצק
- 3 כוסות קמח
- רבע חבילה שמרית
- רבע כוס שמן
- 1.5 כוסות מים
- קורט מלח
מצרכים למילוי
- בצל גדול קצוץ
- 2 חבילות פטריות פורטובלו קצוצות
- 2 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות
- 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- גבינה בולגרית מגורדת 400 גר
הוראות הכנה
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים. לשים את הבצק עד שהוא נוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד להתפחה כשעתיים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
מוסיפים ממרח עגבניות מיובשות ואת הגבינה הבולגרית ומיד מורידים מהאש.
קורצים כדורי בצק בגודל של כדורי פינגפונג, משטחים וממלאים.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.
(לטבעוניים: במקום גבינה – טופו או גבינת סויה)