מרכיבים לפשטידה בתבנית עגולה בקוטר 20:
4 תפוחי אדמה בינוניים
3 שיני שום קלופות
1 ביצה בגודל Large
3 כפות גבינת שמנת בטעם שום שמיר מכל סוג שאתם אוהבים
גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח + לתיבול לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
* מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומניחים בסיר עם מים וכפית מלח. מוסיפים פנימה גם את שיני השום.
* מבשלים את תפוחי האדמה ושיני השום עד לריכוך, מועכים עד לקבלת פירה ומצננים.
* מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
* מערבבים את הפירה עם גבינת השמנת, הבצל הירוק, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
*מעבירים לתבנית ומשטחים.
* אופים במשך 30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים, מצננים במשך 10 דקות, פורסים וזוללים.
הצעת הגשה: מוסיפים ליוגורט עיזים גבעול בצל ירוק קצוץ ומלח גס ומגישים לצד הפשטידה. יאם.