חריפה, מתקתקה, קריספית בזכות ירקות צלויים בטמפרטורה גבוהה, מנת פסטה ששמורה לארוחות זוגיות או למשפחות חובבות חריף. ומאיפה מגיע החריף? ממרח פלפל צ'ומה יוצר את הפיקנטיות הדרושה.
המרכיבים:
(ל-4 מנות)
- חצי חבילה פסטה פוזילי או כל פסטה אחרת שאוהבים
- בטטה בינונית אחת חתוכה לקוביות
- כוס וחצי פרחי כרובית
- כוס פרחי ברוקולי
- 2 כפות ממרח פלפל צ'ומה
- מעט עלי טימין קצוצים
- חופן אגוזי מלך קלויים
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים את הירקות על תבנית צלייה, מזלפים 2 כפות שמן זית מעל הירקות, מוסיפים מלח ופלפל וצולים במשך שעה עד שהכרובית והברוקולי הופכים שחומים מעט והבטטה מתרככת.
- מחממים סיר עם מי מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- כשהירקות מוכנים, מוציאים את הבטטה ומועכים לפירה חלק, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ו2 כפות פלפל צ'ומה. מערבבים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
- מערבבים את הפסטה לתוך המשחה ומוסיפים את הירקות הצלויים.
- מפזרים למעלה טימין ואגוזי מלך קלויים.