מתכון לקאפקייקס שוקולד קלאסיים

מתכון לקאפקייקס שוקולד

תוכן עניינים

מצרכים (ל-12 קאפקייקס):

לקאפקייקס:

  • 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 45 גרם (שליש כוס) קקאו
  • 135 גרם (שני שליש כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
  • 125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

קאפקייקס שוקולד מתכון

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  3. יוצרים גומה במרכז התערובת, מוסיפים פנימה שמן, ביצים ותמצית וניל ומערבבים קלות לתערובת סמיכה מאוד וכמעט אחידה.
  4. מוסיפים מים רותחים בהדרגה תוך עירבוב לבלילה חלקה ודלילה.
  5. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים מנייר.
  6. ממלאים כל מנז'ט עד ל-2/3 מגובהו בבלילה.
  7. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז קאפקייק יוצא נקי.
  8. מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני הציפוי.

הכנת הציפוי:

  1. בסיר קטן, ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
  2. מצננים את הציפוי מעט עד שהיא מסמיכה מעט.
  3. יוצקים את הציפוי על הקאפקייקס המקוררים ומקשטים לפי הטעם.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
  • אפשר לגוון את הציפוי עם קצפת, גנאש שוקולד לבן או חמאת בוטנים.
  • חשוב לא למלא את המנז'טים יותר מדי, אחרת הקאפקייקס יתפוצצו בתנור.
  • ניתן לבדוק את מוכנות הקאפקייקס באמצעות קיסם: אם הוא יוצא נקי לאחר הכנסתו למרכז קאפקייק, הם מוכנים.
  • אחסנו את הקאפקייקס המוקשים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד יומיים.

בתיאבון!

מתכון לעוגת שוקולד קלאסית >>

נוספים שאולי תאהבו

מוס שוקולד מתכון

מוס שוקולד מתכון

מרכיבים: 200 גרם שוקולד מריר (50% מוצרי קקאו לפחות) 4 ביצים 100 גרם סוכר 500 מ"ל שמנת מתוקה 1/2 כפית תמצית וניל קמצוץ מלח אופן

קרא עוד »
דילוג לתוכן