מצרכים (ל-12 קאפקייקס):
לקאפקייקס:
- 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 45 גרם (שליש כוס) קקאו
- 135 גרם (שני שליש כוס) סוכר
- קורט מלח
- 120 מ"ל (חצי כוס) שמן
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
- 125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
- יוצרים גומה במרכז התערובת, מוסיפים פנימה שמן, ביצים ותמצית וניל ומערבבים קלות לתערובת סמיכה מאוד וכמעט אחידה.
- מוסיפים מים רותחים בהדרגה תוך עירבוב לבלילה חלקה ודלילה.
- מרפדים תבנית שקעים במנז'טים מנייר.
- ממלאים כל מנז'ט עד ל-2/3 מגובהו בבלילה.
- אופים במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז קאפקייק יוצא נקי.
- מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני הציפוי.
הכנת הציפוי:
- בסיר קטן, ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
- מצננים את הציפוי מעט עד שהיא מסמיכה מעט.
- יוצקים את הציפוי על הקאפקייקס המקוררים ומקשטים לפי הטעם.
טיפים:
- ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
- אפשר לגוון את הציפוי עם קצפת, גנאש שוקולד לבן או חמאת בוטנים.
- חשוב לא למלא את המנז'טים יותר מדי, אחרת הקאפקייקס יתפוצצו בתנור.
- ניתן לבדוק את מוכנות הקאפקייקס באמצעות קיסם: אם הוא יוצא נקי לאחר הכנסתו למרכז קאפקייק, הם מוכנים.
- אחסנו את הקאפקייקס המוקשים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד יומיים.
בתיאבון!