מתכון לסלמון בתנור קל וטעים

סלמון בתנור מתכון

תוכן עניינים

מרכיבים:

  • 800 גרם פילה סלמון טרי, חתוך ל-4 מנות
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל ארבע העונות
  • פרוסות לימון (לא חובה)

מתכון לסלמון בתנור

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
  3. בקערה קטנה, טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
  4. מניחים את נתחי הסלמון בקערה ויוצקים את המרינדה על הדג, תוך הקפדה על ציפוי אחיד משני הצדדים.
  5. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית האפייה.
  6. מפזרים פרוסות לימון מעל הדג, אם רוצים.
  7. מזלפים מעל עוד כף שמן זית.
  8. אופים את הסלמון במשך 15-20 דקות, או עד שהדג מבושל לפי הטעם. ניתן לבדוק את מידת העשייה על ידי לחיצה קלה על נתח הסלמון – אם הוא מרגיש מוצק אך עדיין מעט רך, הוא מוכן.
  9. מגישים חם, לצד תוספת של ירקות או אורז.

טיפים:

  • ניתן להוסיף למרינדה תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו טימין, אורגנו או פפריקה.
  • ניתן לאפות יחד עם הסלמון גם ירקות חתוכים, כמו תפוחי אדמה, בטטות או פלפלים.
  • אם רוצים לקבל ציפוי קריספי יותר, אפשר לפזר מעל הסלמון פירורי לחם לפני האפייה.
  • חשוב לא להגזים באפייה, כדי שהסלמון לא יתייבש.

 

ומה עם סלט טעים לארוחה מושלמת?! כנסו >>

נוספים שאולי תאהבו

קבב פסטו עצמאות!

המצרכים חצי קילו בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ 3-4 כפות ממרח פסטו מעט מלח ופלפל הוראות הכנה לערבב את כל המרכיבים יחד ליצור קבבים

קרא עוד »

דג לבן בפסטו

מצרכים: 1 צנצנת פסטו דג דניס \ בורי או כל דג לבן שאוהבים 2 עגבניות פרוסות מלח גס   אופן הכנה: חורצים את הדג בחריצים משני

קרא עוד »
דילוג לתוכן