לפעמים כל מה שצריך הוא תבשיל אורז ממלא במיוחד שאליו מכניסים את כל מה שיש במקרר. אבל רוטב עגבניות, אפונה, עשבי תיבול? לכל אלו כבר התרגלנו. קבלו מתכון זריז שאפשר בקלות וחוגג את אחד הירקות הכי כיפיים של סוף החורף – הארטישוק.
מרכיבים (ל-4 מנות)
- 1 כוס אורז מלא
- 1 בצל קצוץ
- 4 לבבות ארטישוק (קפואים, במלח או לבבות טריים שבושלו במים רותחים עד לריכוך)
- כוס גרגרי תירס
- סלסלת פטריות פורטובלו קצוצות
- 2 כפות של פסטו
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים עם מעט מלח, עד שהוא מוכן לאכילה.
- במקביל, מאדים בסיר את הבצל בשמן הזית עד שהוא הופך זהוב ומוסיפים את הפטריות, עד שהן שחומות מעט.
- מוסיפים את האורז והתירס ומקפיצים יחד במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את קרם הארטישוק והפסטו ומערבבים היטב לתוך התבשיל.
- מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את הבצל הירוק.