הם בריאים, הם טעימים והם גדושים בהמון ירוקים, טריים, מבושלים וקרמיים. מתכון קליל שאפשר להכין לכל פיקניק בחוץ, ארוחת ערב מהירה או להכין לילדים מראש ולשים בקופסה במקרר.
המצרכים
- 2 ביצים בגודל L
- כפית מלח
- חצי כוס יוגורט עיזים
- 2 כפות שמן זית
- כוס קמח רגיל
- חצי כוס קמח מלא
- עלי תרד קצוצים דק
- זוקיני אחד מגורר
- 2 גבעולים של בצל ירוק – קצוץ
- 3 כפות קציפת ארטישוק ופסטו
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מעט פירורי לחם.
אופן ההכנה
- משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בקערת המיקסר או באמצעות מקצפה, מקציפים את הביצים יחד עם המלח עד שהן משנות את צבען ונוצר קרם בהיר.
- מוסיפים את היוגורט ואת שמן הזית וממשיכים להקציף עד שנוצרת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח, מאחדים לבלילה אחידה.
- באמצעות מרית, מקפלים לתוך הבלילה את הירקות – התרד, הזוקיני והבצל הירוק.
- מוסיפים את קציפת הארטישוק והפסטו ומקפלים פנימה.
- מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים ומפזרים מעל מעט פירורי לחם.
- אופים במשך כ-40 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.