מאפינס ירוקים מאד עם קציפת ארטישוק ופסטו

מאפינס עם ירקות ירוקים

תוכן עניינים

הם בריאים, הם טעימים והם גדושים בהמון ירוקים, טריים, מבושלים וקרמיים. מתכון קליל שאפשר להכין לכל פיקניק בחוץ, ארוחת ערב מהירה או להכין לילדים מראש ולשים בקופסה במקרר.

המצרכים

  • 2 ביצים בגודל L
  • כפית מלח
  • חצי כוס יוגורט עיזים
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס קמח רגיל
  • חצי כוס קמח מלא
  • עלי תרד קצוצים דק
  • זוקיני אחד מגורר
  • 2 גבעולים של בצל ירוק – קצוץ
  • 3 כפות קציפת ארטישוק ופסטו
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט פירורי לחם.

אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בקערת המיקסר או באמצעות מקצפה, מקציפים את הביצים יחד עם המלח עד שהן משנות את צבען ונוצר קרם בהיר.
  3. מוסיפים את היוגורט ואת שמן הזית וממשיכים להקציף עד שנוצרת בלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח, מאחדים לבלילה אחידה.
  5. באמצעות מרית, מקפלים לתוך הבלילה את הירקות – התרד, הזוקיני והבצל הירוק.
  6. מוסיפים את קציפת הארטישוק והפסטו ומקפלים פנימה.
  7. מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים ומפזרים מעל מעט פירורי לחם.
  9. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.

 

מאפינס ירוקים מאד עם קציפת ארטישוק ופסטו

נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן