תכף נגמרות הקייטנות ובינתיים כבר שלושה שבועות של חופש מאחורינו ואוגוסט נושף בעורפינו. ארוחות הצהריים הופכות להיות הרבה יותר מורכבות כשהילדים בבית. אנחנו רוצים שיאכלו טוב, יאכלו בריא, ישבעו ויהנו. תבשיל הכרובית האדומה הוא תשובה מעולה לשאלה "איך להכניס ירקות לארוחה בלי שהם ישימו לב". רוטב העגבניות העשיר שמבוסס על ממרח עגבניות מיובשות העשוי מעגבניות ליקופן משובחות הוא כזה שכל ילד פשוט יאהב. הכרובית מספקת ויטמין E היישר לוריד.
אפשר לאכול ככה סתם, כתוספת למנה עיקרית, אפשר לערבב עם אורז, פסטה או כל פחמימה אחרת. אפשר גם קר.
מצרכים ל-4 מנות?
- 3 כוסות פרחי כרובית טריים
- 2 עגבניות תמר בשלות קצוצות
- 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
- 2 שיני שום קצוצות
- 100 גרם רסק עגבניות איכותי
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חופן בצל ירוק חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים פנימה את הכרובית. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת אך עדיין מעט נאה ושומרת על צורתה. מסננים ומניחים בצד.
2. בסיר רחב על אש גבוהה מטגנים במעט שמן זית את הבצל והשום עד שהם מזהיבים, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים קלות, עד שהכרובית מזהיבה מעט. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומורידים את האש, מבשלים כ-5 דקות.
3. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם ממרח העגבניות המיובשות, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים לתבשיל ומערבבים.
4. מתבלים בפפריקה מעושנת ואורגנו, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5. מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב סמיך והכרובית רכה. מפזרים למעלה בצל ירוק ומגישים לשולחן.
בתיאבון וחופש גדול נעים!