כרובית אדומה עם עגבניות מיובשות שילדים אוהבים במיוחד

כרובית אדומה עם עגבניות מיובשות שילדים אוהבים במיוחד

תוכן עניינים

תכף נגמרות הקייטנות ובינתיים כבר שלושה שבועות של חופש מאחורינו ואוגוסט נושף בעורפינו. ארוחות הצהריים הופכות להיות הרבה יותר מורכבות כשהילדים בבית. אנחנו רוצים שיאכלו טוב, יאכלו בריא, ישבעו ויהנו. תבשיל הכרובית האדומה הוא תשובה מעולה לשאלה "איך להכניס ירקות לארוחה בלי שהם ישימו לב". רוטב העגבניות העשיר שמבוסס על ממרח עגבניות מיובשות העשוי מעגבניות ליקופן משובחות הוא כזה שכל ילד פשוט יאהב. הכרובית מספקת ויטמין E היישר לוריד.

אפשר לאכול ככה סתם, כתוספת למנה עיקרית, אפשר לערבב עם אורז, פסטה או כל פחמימה אחרת. אפשר גם קר.

 

מצרכים ל-4 מנות?

  • 3 כוסות פרחי כרובית טריים
  • 2 עגבניות תמר בשלות קצוצות
  • 1 בצל לבן חתוך לפרוסות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 100 גרם רסק עגבניות איכותי
  • 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן בצל ירוק חתוך לטבעות

 

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים פנימה את הכרובית. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת אך עדיין מעט נאה ושומרת על צורתה. מסננים ומניחים בצד.

2. בסיר רחב על אש גבוהה מטגנים במעט שמן זית את הבצל והשום עד שהם מזהיבים, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים קלות, עד שהכרובית מזהיבה מעט. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומורידים את האש, מבשלים כ-5 דקות.

3. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם ממרח העגבניות המיובשות, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים לתבשיל ומערבבים.

4. מתבלים בפפריקה מעושנת ואורגנו, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

5. מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב סמיך והכרובית רכה. מפזרים למעלה בצל ירוק ומגישים לשולחן.


בתיאבון וחופש גדול נעים!

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס עם צ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן