פסח בפתח, הסידורים לא מפסיקים, לחץ באויר, אוטוטו נפרדים מהפיתות, הלחמניות והלחמים ומקבלים בזרועות פתוחות את המצות.
טוב, בואו נהיה כנים. עם ממרחים משובחים הן משודרגות יותר. זה יכול להיות ממרח שוקולד, או ממרח עגבניות מיובשות של נאני (Nany) (האופציה המומלצת יותר).
אז לפני הערב הגדול, חייבים להכין את הכל!
הנה טיפים חשובים לארוחת ליל סדר מעוצבת, שכיף לשבת בה ותענוג להתארח בה, כזו שתעניק לכם תשבוחות ללא הפסקה:
הכנת האוכל
1. רישמו על דף את התפריט אותו אתם רוצים להגיש ואת שמות האנשים המוזמנים. זה יעזור לכם לראות את סדר הגודל של כמות המנות אותן אתם צריכים להכין
2. כיתבו לעצמכם לו"ז להכנת כל מנה ולקניות אחרונות אם צריך.
3. כל אורח הוא חשוב! אם האורחים שלכם הם טבעונים, צמחונים או אלרגיים למאכלים מסוימים – הכינו מנות המתאימות להם. עדכנו אותם לפני הארוחה מהן המנות שאותן הם יכולים לאכול.
4. הכינו מאכלים שכבר הכנתם בעבר. אל תתחילו לשחק עם מנות שמעולם לא בישלתם או אפיתם. זו לא תוכנית של מאסטר שף, זו ארוחת ליל הסדר…:)
5. אם חשוב לכם להכין מאכל חדש, נסו להכין אותו לפחות פעם אחת לפני ליל הסדר, או בחרו מתכונים קלים ומהירים להכנה, כאלה שלא יגרמו ל"הפתעות מעניינות" (חריף מידיי, מלוח מידיי וכו').
6. הכינו מנות בכמויות התואמות את מספר האורחים שהזמנתם. לא פחות מידיי ולא כמויות עצמות מידיי. לכו לרשימה הראשונית שהכנתם…
7. ישנם מאכלים שתוכלו להכניס להקפאה ולהוציא כמה שעות לפני הארוחה עצמה. זה חוסך זמן בישולים…
8. הכינו כבר בבוקר את המצרכים לצלחת חג הפסח. לא נעים לשכוח את אחד מהם ממש רגע לפני הברכה. בצלחת צריכים להיות המאכלים הבאים:
זרוע (שוק מטוגנת/צלויה של עוף או כבש או בקר), כרפס (סלרי או תפוח אדמה מבושל), מרור (ירק מר, אפשר חסה), ביצה (קשה), חרוסת, חזרת.
9. בקשו עזרה אם אתם צריכים! זה חשוב לא פחות. אתם צריכים להיות במיטבכם בערב לילה הסדר.
עיצוב השולחן
1. הכינו מפות, מפיות וראנרים בצבעים תואמים. הם מעניקים מסגרת צבע מושלמת לשולחן.
2. סידורי פרחים. קשטו את השולחן בפרחים התואמים לאווירה ולסגנון הכלים והמפיות שהכנתם.
3. הוסיפו קישוטים המתאימים לחג, כמו אגוזים למשל. ניתן לצבוע אותם בכל צבע המתאים לסגנון סידור השולחן, להניח בצנצנות זכוכית שקופות או לפזר אותם על השולחן עצמו.
4. הוסיפו נרות ריחניים קטנים התואמים לצבע הכללי שבחרתם, בתוך קעריות זכוכית.
5. ניתן לפרוס מפה קלאסית לבנה ועליה מפת תחרה בצבע המתאים לסגנון הנבחר.
6. חשוב כמובן שכלי האוכל, הצלחות והסכו"ם יהיו תואמים לאווירה הכללית מבחינת צבע וסגנון סידור השולחן.
7. כדי להימנע מהשאלה "מי יושב ליד מי"? הכינו תגים עם שמות המוזמנים, כן, ממש כמו באולם אירועים, כך שכל אחד יידע היכן הוא יושב. חיסכו את הבלגן מראש. ליד כל שם הכינו גם הגדה של פסח.
8. בידקו שיש לכם מספר כסאות תואם למספר המוזמנים! אם חסר לכם – בקשו מקרובים, שכנים או כל מי שאינו חוגג בביתו (ניתן גם לשכור כסאות אם כמות המוזמנים גדולה במיוחד).
9. חשוב שהשולחן לא יהיה צפוף, אחרת…חבל על כל ההשקעה!
חברת Nany נאני מוצרי מזון טבעיים,
מאחלת לכם חג שמח ומלא בטעמים משובחים!
________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?