ארוחות חג לא מושלמות בלי חלה רכה ונימוחה, עטופה בתבלון עדין שכולם אוהבים. החלה הזו, שאנחנו מכינים ללא מוצרים מן החי, מקבלת טוויסט מיוחד בזכות איולי שום של Nany. אפשר לשדרג את החלה עם מריחה קלה של פסטו, טפנד זיתים או כל ממרח אחר.
מה צריך להכנת 2 חלות?
750 גרם קמח רגיל
250 גרם קמח מחיטה מלאה (או קמח שיפון)
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן זית/קנולה
כ-400 מ"ל מים חמימים (לפעמים צריך עוד כ-100 מ"ל).
2 כפות איולי שום של Nany (ניתן גם לגוון עם מוצרים נוספים).
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב.
מתחילים להוסיף את המים, בכל פעם חצי כוס ולשים תוך כדי.
כאשר נוצר בצק דביק אך מגובש, מתחילים ללוש בידיים מעט משומנות.
לשים עד שכל החומרים מתגבשים.
מניחים בקערה משומנת, במקום חמים, למשך כשעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מקמחים ולשים כ-5 דקות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. כל חלק מתחלק שוב ל-3 חלקים.
כל חלק לשים לנחש ארוך. יוצרים חלת צמה משלושת החלקים.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.
לאחר 30 דקות, מורחים מעט שמן זית על החלות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-25 דקות – עד שהחלה זהובה ותחתיתה אפויה.