חטיפי שוקולד ביתיים שאי אפשר להפסיק להכין

תוכן עניינים

אין כמו להכין מתוקים בבית – במיוחד כשזה חטיפי שוקולד קטנים, ממולאים, מפתיעים, שאפשר לאכול ישר מהמקפיא או להגיש לאורחים. ההכנה עצמה היא כבר חוויה: ערבוב, מזיגה, קירור – וכשמשלבים גם ילדים בתהליך, זה הופך לפרויקט משפחתי  שהוא גם טעים וגם מלא גאווה. עם קצת סבלנות, תבניות איכותיות, ובעיקר שוקולד טוב – אפשר להגיע לתוצאה שנראית ומרגישה כמו חנות.

ריסז קאפס – בגרסה ביתית עם טוויסט

חומרים (לכ־28 ממתקים קטנים או 14 בינוניים):

לציפוי:

  • 90 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 110 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • כף שטוחה שמן קוקוס או חמאת קקאו מומסת

למלית:

  • 55 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 240 גרם חמאת בוטנים חלקה
  • 90 גרם אבקת סוכר, מנופה
  • קמצוץ מלח
  • אפשר להוסיף גם שברי בוטנים או בוטנים טחונים למרקם נוסף

אופן ההכנה:

ממיסים את שני סוגי השוקולד בבאן מארי עד לתערובת חלקה, מוסיפים שמן ומערבבים. מברישים בעזרת מברשת אפייה תבניות קטנות, רצוי להשתמש בתבניות סיליקון לנוחות וחיסכון בעטרות נייר, ומכניסים למקפיא ל־10 דקות. בינתיים ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים סוכר דמררה, חמאת בוטנים, מבשלים מעט ומורידים מהאש. מוסיפים אבקת סוכר ומלח, מערבבים ומצננים לטמפרטורת חדר. ממלאים את השקעים, יוצקים שכבת שוקולד נוספת מעל ומקפיאים ל־25 דקות. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

דופלו ביתי – כיפתי, קראנצ׳י וממכר

חומרים (לכ־8 חטיפים):

לכיפות:

  • 85 גרם ופלים בטעם אגוזים
  • 45 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • 90 גרם מחית נוגט (פרלינה)
  • 24 אגוזי לוז קלויים ומולבנים

לבסיס:

  • 4 ופלים ארוכים
  • כפית וחצי מחית נוגט

לציפוי:

  • 90 גרם שוקולד חלב
  • 90 גרם שוקולד מריר
  • כף וחצי שמן או חמאת קקאו

אופן ההכנה:

טוחנים ופלים, מוסיפים חמאה ומלח. בעזרת כף פריזאית מהדקים את התערובת לשקעים של תבנית סיליקון חצי־כדורית בקוטר 3 ס"מ, ומקפיאים ל־30 דקות. ממלאים את הכיפות במחית נוגט ונועצים בכל אחת אגוז שלם. מחזירים למקפיא לשעה. חוצים את הוופלים לאורכם ליצירת בסיסים דקים. מוציאים את הכיפות ומחברים כל 3 מהן לבסיס אחד. מקפיאים שוב לשעה. ממיסים שוקולד עם שמן וטובלים כל חטיף 

טיפים להצלחה:

  • אל תוותרו על תבניות סיליקון הן נוחות לעבודה, מאפשרות הוצאה קלה ומשמרות צורה מושלמת.
  • אל תמהרו – כל שלב של קירור חשוב להתייצבות המרקם והצורה.
  • שלבו בין שוקולד חלב למריר לאיזון מתיקות.
  • עבדו נקי וקר: ידיים חמות או קיץ ישראלי עלולים להמיס מהר מדי.

להכין חטיפי שוקולד בבית זו אחלה דרך לפנק את עצמכם – זו חוויה שלמה של יצירה, דיוק וסיפוק. ואם אתם מחפשים התחלה קלה ומתוקה במיוחד, כדורי שוקולד הם בחירה מצוינת. בין אם אתם עם הילדים, עם חברים או לבד – כל ביס שווה את ההשקעה.

נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן