מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח
כפית שטוחה מלח
כוס מים רותחים
שני שליש כוס שמן קנולה חמים
מצרכים למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50 גרם גבינה צפתית מגוררת
2 פרוסות גבינה צהובה קצוצות
כף גבינה לבנה
2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה|
3 כפות קרם פלפלים קלויים
ביצה
ביצה ושומשום (לציפוי)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מעבדים את החומרים עד שנוצר בצק נוח לעבודה, נותנים לו לנוח ולהתקרר עד לטמפרטורת החדר.
ממשיכים:
מערבבים את הגבינות, תפוחי אדמה, ביצה אחת וקרם פלפלים קלויים
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה, ממלאים כפית וחצי מהמלית וסוגרים לחצי עיגול.
אוטמים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מורחים למעלה ביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-40 דקות.
מוציאים ונותנים לבורקיטס להתקרר כ-10 דקות.