מצרכים:
חבילת טופו
6 תפוחי אדמה בינוניים
4 גזרים
רבע ראש כרובית
שמן זית
חצי כוס יין אדום
2 כפות קמח חומוס (או קורנפלור)
לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
2 כפיות ממרח איולי צ'יפטולה
3 כפיות ממרח עגבניות מיובשות
כף שמן זית (לא חייבים)
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פטרוזיליה יבשה או אורגנו או גם וגם
3 כפיות ממרח עגבניות מיובשות
כף שמן זית (לא חייבים)
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פטרוזיליה יבשה או אורגנו או גם וגם
הוראות הכנה:
חותכים את הטופו לקוביות של חצי ס"מ
מחממים כף שמן זית בסיר
מזהיבים את קוביות הטופו
מוסיפים את הרוטב ומערבבים טוב
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב
מוסיפים חצי כוס יין אדום ורבע כוס רוטב סויה
מערבבים ומבשלים כ 3 דקות עד שהאלכוהול יתאדה. מבשלים 20 דקות
מוסיפים חצי כוס מים פושרים מעורבבים עם שתי כפות קמח חומוס
(אפשר גם קמח רגיל או קורנפלור)
מערבבים טוב טוב ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה
עד שתפוחי האדמה רכים
מומלץ להגיש עם אורז לבן ליד.
ניתן לגוון בירקות עם איזה שאוהבים. מומלץ פטריות.