המצרכים:
חומרים לבצק (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
כוס קמח
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו יבש
כפית סוכר
למלית:
2-3 כפות פסטו
3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15% שומן
200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
100 גרם גבינת קוטג'
200 גרם (גליל) גבינת עזים, פרוס לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
חופן גדול של עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים בקערה עד ליצירת בצק רך.
אם הבצק יבש, מוסיפים טיפת שמן זית נוספת, ואם הוא רטוב – מוסיפים מעט קמח.
יוצרים כדור, מכסים בניילון ומניחים במקרר כחצי שעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול ודק, בקוטר הגדול בכמה ס"מ מקוטר התבנית.
מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים אל התבנית.
מסדרים אותו כך שיכסה את קרקעית התבנית והשוליים וחותכים עודפי בצק הגולשים מעבר לשוליים.
מנקבים את הבצק בעזרת מזלג (כדי שלא יתנפח) ואופים (ללא המלית) 10 דקות בחום של 200 מעלות.
מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר מעט.
ממשיכים:
כשהקלתית (התחתית) האפויה למחצה מתקררת מעט, מורחים אותה בפסטו, מסדרים מעל שכבה צפופה של חצאי עגבניות שרי, ומעליה שכבה של פרוסות גבינת עזים.
מערבבים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינה הצהובה והקוטג', ויוצקים על העגבניות והגבינה.
מקשטים בעגבניות נוספות ובפרוסות גבינת עזים.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב (כשעה).
ממתינים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.