מצרכים
• 1 צנצנת קציפת ארטישוק ומחית כמהין
• 8 דפי בצק פילו
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול קצוץ
• 2 ביצים טרופות קלות
• 3 גבעולי בצלי ירוק קצוץ (עלים וראש)
• 2 שיני שום קצוצות
• 1/2 כוס גבינה לבנה
• 1 כוס גבינת פטה בפירורים
• 900 גר' תרד שטוף היטב וחתוך (או תרד קפוא).
• 1/4 כוס שמן זית
• ספריי שמן
אופן ההכנה
• מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות.
• מרססים תבנית מרובעת בקוטר 23 סנטימטר בספריי שמן או חמאה.
• להכנת התרד: שוטפים את העלים היטב וקוצצים אותם. לחילופין, ניתן להשתמש באותה הכמות של תרד קפוא שנסחט הייטב (ללא נוזלים).
• מחממים מחבת על אש בינונית עם 3 כפות שמן זית.
• כשהמחבת חמה, מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק והשום ומאדים יחד עד שמתרכך ומקבל צבע צהוב (כ- 3 דקות.)
• מוסיפים את התרד הטרי או הקפוא ומאדים יחד כ- 5 דקות, עד שהתרד מאבד את הנפח שלו ומתחיל "להזיע".
• כשהתערובת מוכנה, מעבירים אותה למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים, ולוחצים מעל קלות עד שהתרד "מתיבש".
• בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, מוסיפים 2 כפות גבינה לבנה , וכוס גבינת פטה מפוררת ומערבבים הכול היטב 1 צנצנת קציפת ארטישוק ומחית כמהין
להכנת הפשטידה
• מכינים 1/4 כוס שמן זית בקערה קטנה עם מברשת.
• פותחים עלה פילו ומסדרים אותו על התבנית המשומנת, כך ששני הצדדים של הבצק יוצאים מגבולות התבנית.
• מברישים את הבצק קלות עם שמן זית.
• מניחים מעל הפילו עוד עלה בצק ומברישים גם אותו בשמן זית.
• חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים של בצק (סך הכול 4 עלים).
• שופכים את תערובת הגבינות והתרד לתבנית ומסדרים בצורה שווה.
• מקפלים את הבצק שנותר בצדדים מעל התרד ומושחים אותו בשמן זית.
• מכסים את הפשטידה עם 4 עלי בצק הפילו שנותרו, כאשר בין עלה לעלה, מושחים אותם עם מברשת בשמן זית.
• את שאריות הבצק שנותרו מחוץ לתבנית, חותכים או מקפלים פנימה לתוך הפשטידה, ומושחים שוב בשמן זית.
• אופים את הפשטידה בתנור שחיממנו בראש משך 30 עד 40 דקות- או עד שהבצק זהוב ופריך.
• מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לריבועים.
• מגישים חם
בתיאבון!