פסטה בטטה עם ירקות צלויים ופלפל צ'ומה

תוכן עניינים

חריפה, מתקתקה, קריספית בזכות ירקות צלויים בטמפרטורה גבוהה, מנת פסטה ששמורה לארוחות זוגיות או למשפחות חובבות חריף. ומאיפה מגיע החריף? ממרח פלפל צ'ומה יוצר את הפיקנטיות הדרושה.

המרכיבים:

(ל-4 מנות)

  • חצי חבילה פסטה פוזילי או כל פסטה אחרת שאוהבים
  • בטטה בינונית אחת חתוכה לקוביות
  • כוס וחצי פרחי כרובית
  • כוס פרחי ברוקולי
  • 2 כפות ממרח פלפל צ'ומה
  • מעט עלי טימין קצוצים
  • חופן אגוזי מלך קלויים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים את הירקות על תבנית צלייה, מזלפים 2 כפות שמן זית מעל הירקות, מוסיפים מלח ופלפל וצולים במשך שעה עד שהכרובית והברוקולי הופכים שחומים מעט והבטטה מתרככת.
  2. מחממים סיר עם מי מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. כשהירקות מוכנים, מוציאים את הבטטה ומועכים לפירה חלק, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ו2 כפות פלפל צ'ומה. מערבבים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
  4. מערבבים את הפסטה לתוך המשחה ומוסיפים את הירקות הצלויים.
  5. מפזרים למעלה טימין ואגוזי מלך קלויים.

 

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס עם צ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן